В Житомирській області правоохоронці вилучили з незаконного продажу близько 70 кг сумнівних піротехнічних виробів. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Житомирській області.

«На території Житомирщини тривають профілактичні рейди міліції щодо попередження та припинення фактів продажу піратської піротехнічної продукції», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що правоохоронці перевіряють ринки, місця можливого стихійного продажу, а також заклади торгівлі та суб'єкти господарювання, які мають ліцензії на право здійснення цього виду діяльності.

Згідно з повідомленням, під час одного з рейдів у м. Бердичеві працівники міліції викрили місце торгівлі несертифікованим товаром в будівельному маркеті. Так, окремо обладнані стенди з феєрверками на будь-який смак привертали увагу покупців магазину, а потім і продавалися разом з цементом, шпаклівкою і цвяхами.

За даними міліції, на запитання правоохоронців про дозвільні документи на такий вид товару власниця магазину тільки розвела руками.

Так, з торговельного закладу було вилучено близько 14 кг неліцензованої піротехнічної продукції, а відносно підприємниці оформлені матеріали для притягнення її до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачене ст. 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

«Зараз на території області зафіксовано близько десятка подібних фактів. Всього в ході проведення рейдів правоохоронці вилучили близько 70 кг або більше 1200 найменувань різноманітної продукції невідомого походження і сумнівної якості», - цитує відділ зв'язків з громадськістю начальника сектору УГБ УМВС Олександра Господарчука.

У міліції також нагадали, що в обласному центрі та окремих райцентрах області використання піротехнічної продукції за рішенням органів місцевого самоврядування взагалі заборонено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом