Президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і Президент України Петро Порошенко підтвердили прихильність послідовному виконанню Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на південному сході України, повідомляє прес-служба Кремля.

Зокрема, в телефонній розмові у ніч на 31 жовтня сторони також наголосили на важливості продовження роботи контактної групи.

«Наголошено на необхідності неухильного дотримання режиму припинення вогню за моніторингу з боку ОБСЄ. Російська сторона виступає за встановлення сталого діалогу між центральною українською владою і представниками Донецького та Луганського регіонів, що, безсумнівно, сприяло б загальній стабілізації обстановки», - сказано в повідомленні.

«Лідери схвалили досягнуті домовленості про умови постачання і транзиту російського природного газу в Україну. Це важливий крок у контексті подальшого забезпечення безперебійного газового транзиту в Європу», - також наголошується в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 вересня в Мінську учасники тристоронньої контактної групи узгодили 9 пунктів перемир'я на Донбасі, серед яких припинення застосування зброї і зупинка військових формувань сторін на лінії зіткнення. Крім того, протягом доби з моменту ухвалення цього меморандуму мало бути здійснене відведення зброї калібром понад 100 міліметрів від лінії зіткнення на відстань не менше 15 кілометрів з кожного боку, зокрема, з населених пунктів, що дозволить створити зону припинення застосування зброї шириною не менше 30 кілометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом