Проект реконструкції столичного кінотеатру «Жовтень» буде винесений на обговорення експертів та громадськості, повідомляє прес-службі Київської міської державної адміністрації.

За словами заступника глави КМДА Ганна Старостенко, влада винесе на обговорення з громадськістю і фахівцями питання, як має виглядати кінотеатр «Жоветень» після його відновлення та реконструкції.

«На жаль, сама будівля не була пам'яткою архітектури місцевого значення, оскільки його кілька раз добудовували. Втім, КМДА декларує чітку позицію - кінотеатр буде збережений, і він залишиться в комунальній власності Києва», - підкреслила вона.


У той же час, Старостенко зазначила, що насамперед необхідно провести ефективне розслідування причин виникнення пожежі. «За даними правоохоронних органів, 30 жовтня було відкрито кримінальне провадження за статтею «навмисний підпал». І міська влада сприятиме проведенню прозорого й оперативного розслідування», - сказала заступник глави КМДА.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на 30 жовтня в старому кінотеатрі столиці сталася пожежа. Глядачі були евакуйовані, постраждалих немає, при цьому будівля серйозно пошкоджена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43