Делегація «Газпрому» прийняла рішення покинути тристоронні газові переговори Україна-РФ-ЄС, що почалися напередодні в Брюсселі, і повернулася до Москви. Про це заявив офіційний представник російської компанії Сергій Купріянов.

«Буде про що поговорити - повернемося. Європейській комісії з Україною потрібно відрегулювати ще ряд питань, пов'язаних з фінансуванням. І без цього нам продовжувати далі в тристоронньому форматі - безглуздо», - цитує Купріянова радіостанція «Коммерсантъ FM», повідомляє РІА «Новости».

На питання, чи планує «Газпром» в найближчі години продовжувати переговори, він відповів: «Ні, ми чекаємо інформації про те, що є зрушення щодо двостороннього протоколу Україна-ЄС, і після цього вилітаємо. Це може бути сьогодні».

Нагадаємо, тристоронні переговори України, Росії та Єврокомісії щодо газу продовжаться ввечері 30 жовтня. Однак, за словами російських переговірників, і чергова зустріч, і підписання зимового газового пакету відбудуться лише в тому випадку, якщо Україна і ЄК узгодять останній з трьох документів - двосторонній протокол, що включає фінансові гарантії Києву для оплати російського газу.

29 жовтня в Брюсселі розпочалися переговори з урегулювання спірних газових питань між Києвом і Москвою в тристоронньому форматі за участю Росії, України та Європейської комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом