Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності негайного проведення судової реформи, яка сприятиме встановленню верховенства права, забезпеченню ефективного захисту прав і свобод громадян. Про це, як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, він заявив під час зустрічі з членами нової Ради з питань судової реформи.

«Мені не потрібен суд, лояльний до Президента. Мені і всьому суспільству потрібен суд, який захищає закон і громадянина, - підкреслив Порошенко. - Суспільство наразі потребує підвищення ефективності судової системи, і ми повинні створити таку систему, яка забезпечує і верховенство права, і ефективний захист людини. Не захист міфічних інтересів держави, а захист громадянина».

«Мрію, щоб рівень довіри до судової системи був таким же, як до армії. Це наше з вами завдання - ми повинні спільно це зробити», - додав Президент.

Крім того, він висловив переконання, що реформа судової системи має супроводжуватися реформою суміжних інститутів, а Рада з судової реформи має стати майданчиком для узгодження всіх пропозицій у цьому напрямі.

Як повідомляв ForUm, 16 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Ради з питань судової реформи.

27 жовтня було затверджено положення про Раду з питань судової реформи та її персональний склад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом