Члени колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення підтримали пропозицію відомства про висунення на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2015 року творів у трьох номінаціях. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, у номінації «Література» Держкомтелерадіо на розгляд Шевченківського комітету пропонується поетична збірка Миколи Боровка «На подвір'ї Всесвіту», що вийшла у видавництві «Генеза» в 2013 році.

Автор послідовно, понад сорок років, протягом усього творчого життя утверджує й розвиває на національному ґрунті давню класичну форму вірша рондель, що виникла у Франції ще в середньовіччі. Книга Боровка «На подвір'ї Всесвіту» - перша і поки єдина в українській поезії цілісна збірка різновидів ронделів.

У номінації «Концертно-виконавське мистецтво» Держкомтелерадіо висуває концертні програми 2009-2014 років заслуженого діяча мистецтв України, художнього керівника - головного диригента заслуженого академічного симфонічного оркестру Національної радіокомпанії України Володимира Шейка.

Протягом 2009-2014 років Шейко провів понад 160 концертів, кожен із них став помітною духовно-просвітницькою акцією, презентував активну творчу і громадську позицію майстра, отримав широкий позитивний суспільний резонанс. Зокрема, одним із найбільш масштабних концертних циклів Шейка є унікальний музичний медіа-проект «Мистецькі історії» Національної радіокомпанії України. Шейко є художнім керівником, диригентом проекту, а також його розробником і постановником.

У номінації «Публіцистика і журналістика» Держкомтелерадіо представляє цикл телевізійних програм «Український клуб» Київської державної регіональної телерадіокомпанії (автори і ведучі - Олександр Савенко та Тетяна Куліш, редактор - Олександр Кульчицький). Ця програма виходить у прямому ефірі КГРТРК більше п'яти років щосереди хронометражем 52 хвилини.

«Український клуб» став популярною інтерактивною телепередачею, своєрідним дискусійним майданчиком, в якому можуть брати участь не тільки жителі Києва та столичної області, але й користувачі кабельних мереж України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом