Європейська комісія залишається відданою питанню підтримки України в її складній економічній ситуації і готує нові заходи. Про це заявила на брифінгу в Брюсселі прес-секретар Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен.

«Ми намагаємося оцінювати прискореним шляхом, проводячи консультації з Міжнародним валютним фондом та нашими українськими партнерами їхні специфічні потреби», - заявила вона.

Представник Єврокомісії висловила переконаність у тому, що це не займе багато часу.

«Ми очікуємо, що скоро зможемо зробити пропозицію Європарламенту і Раді ЄС», - сказала представник Єврокомісії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Разом із тим вона не уточнила можливу суму допомоги, а також можливі терміни підготовки відповідної пропозиції.

Прес-секретар комісара ЄС з економічних та монетарних питань Саймон О'коннор уточнив, що Україна вже отримала 100 млн євро в рамках першої програми макрофінансової допомоги 20 травня цього року (перша програма передбачає допомогу в EUR610 млн). Крім того, 17 червня ЄС передав Україні EUR500 млн з другої програми макрофінансової допомоги на загальну суму в EUR1 млрд.

«Очікуємо другу виплату в рамках першої програми фінансової допомоги EUR260 млн найближчими тижнями», - сказав О'коннор.

Решта виплат у рамках вже чинних програм, за його словами, будуть зроблені «найближчими місяцями».

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що Україна потребує бридж-фінансування на період з листопада цього року по лютий наступного до отримання фінансової допомоги в рамках нової програми МВФ, що дозволить їй почати купувати російський газ.

«Бридж-фінансування означає, що не пізніше ніж у лютому наступного року Україна отримає нову програму МВФ, до якої також приєднається нова макрофінансова підтримка Європейського Союзу», - сказала вона журналістам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом