Вінницька область отримає 2,5 млн грн допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців на підтримку найбільш вразливих категорій вимушених переселенців.

Про це йдеться в с відповідному меморандумі про співпрацю, який 18 грудня підписали голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник та регіональний представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Олдріх Андрисек, повідомляє прес-служба обладміністрації.

«У рамках такого співробітництва одноразові виплати отримають 512 сімей переселенців (а це понад 1100 осіб) за трьома категоріями: багатодітні сім'ї, сім'ї, в яких проживають люди з особливими потребами, та батьки-одинаки», - йдеться в повідомленні.

За словами глави регіону, на сьогодні на території Вінницької області проживають 7956 осіб з Луганської та Донецької областей, а також 586 переселенців з Криму.

Відзначається, що в області здійснюються державні виплати і ведеться облік вимушених переселенців, всі нагальні питання в цьому напрямі перебувають на постійному контролі.

Раніше ForUm повідомляв, що станом на 15 грудня кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становила 542 тисячі осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом