З 1 листопада 2014 року стартує процедура тимчасового застосування окремих частин Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Станом на сьогодні всі необхідні процедури для початку тимчасового застосування окремих частин Угоди сторонами виконані, і воно почнеться з 1 листопада цього року. Така можливість була передбачена сторонами у прикінцевих положеннях Угоди, а саме в статті 486», - зазначив він.

При цьому Перебийніс підкреслив, що в рішенні Ради ЄС від 29 вересня визначений обсяг тимчасового застосування Угоди, який поширюватиметься на окремі розділи цього документа, зокрема це розділи - політичний діалог та реформи, асоціація співробітництва та конвергенція, сфера закордонних справ і політики безпеки, юстиція, свобода та безпека, економічне та галузеве співробітництво, фінансове співробітництво.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

10 жовтня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна почала імплементацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52