Робота з остаточного визначення лінії роз'єднання, від якої повинні бути відведені важкі озброєння з боку українських силовиків і ополчення, близька до завершення. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє прес-служба МЗС Росії.

«Порушення (перемир'я, - Ред.) були з обох сторін.... значною мірою це пов'язано з тим, що українські силовики і представники міліції ніяк не можуть остаточно узгодити лінію роз'єднання, від якої повинні бути відведені важкі озброєння. Є спеціально узгоджені відстані, але сама лінія ще не визначена до кінця. Зараз ведеться інтенсивна робота на місцевості за допомогою російської сторони (про що попросили самі ополченці). Розраховуємо, що у найближчі 2-3 дні ця лінія буде узгоджена. Після цього стане можливим відведення важких озброєнь обох сторін, що, звичайно, стане вирішальним фактором у плані заспокоєння ситуації і виключення інцидентів. В цілому ряді місць вони поки ще розташовані один до одного дуже близько, і деколи відбуваються зриви. Але робота з остаточного визначення лінії роз'єднання близька до завершення», - сказав Лавров.

Нагадаємо, після виборів Москві буде з ким розмовляти у Верховній Раді і в уряді України, заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом