Вартість бареля американської нафти WTI в понеділок відчутно впала нижче $80 - перший раз за два роки. Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на Financial Times.

Причиною зменшення ціни став прогноз Goldman Sachs, який скоротив очікування ціни нафти на другий квартал 2015 року. Банк вважає, що вона залишиться на рівні $80. Після цього повідомлення котирування нафти WTI впали на 1,6% до $79,69. Ціни вже падали нижче $80 16 жовтня, однак швидко відбили поразку, повернувшись на рівень $83.

Аналітик Goldman Sachs Джефф Керрі вказав у прогнозі, що основним чинником на ринку зараз є надлишок пропозиції через сланцеву революцію в США.

«Наразі можна з упевненістю сказати, що структурна перебудова завершена і що зростання виробництва в США повинно сповільнитися», - зазначено в документі.

Нагадаємо, 24 жовтня російська Держдума схвалила проект бюджету на 2015-2017 роки в першому читанні. Документ заснований на прогнозі Мінекономрозвитку, який включає ціну бареля нафти на рівні в $100 всі три роки.

Котирування нафти Brent також відчутно впали на $1,36, до $84,77 за барель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

89