У Чернігівській області, в Талалаївському та Варвинському районах, на поточному тижні співробітники правоохоронних органів припинили спроби розкрадання нафти за допомогою незаконних врізок у нафтопровід.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Чернігівській області.

Відзначається, що під час рейду мобільна група на узбіччі автодороги між Талалаєвкою і селом Харкове виявила автомобіль ЗІЛ-130, в кузові якого була металева бочка місткістю 5 кубометрів, заповнена рідиною чорного кольору з характерним запахом нафтопродуктів. Також було виявлено місце несанкціонованої врізки в нафтопровід і відповідне обладнання, яке вилучено.





Згідно з повідомленням, під час перевірки автомобіля з'ясувалося, що номерні знаки вантажівки належать легковому автомобілю з іншого регіону України. На даний момент встановлюється власник автомобіля і коло осіб, причетних до розкрадання нафтопродуктів. Вантажівка поміщено на штрафмайданчик Талалаївського райвідділу УМВС.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 Кримінального кодексу України (Пошкодження об'єктів магістральних нафто-, газо - та нафтопродуктопроводів), санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.



Крім цього, за даними міліції, у Варвинському районі, неподалік автодороги, яка веде в село Хортиця, міліція затримала трьох осіб, які незаконно під'єдналися до нафтопроводу і здійснювали розкрадання нафтопродуктів. Всі затримані - мешканці сусідньої Сумської області у віці від 20 до 38 років - поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Вилучені транспортні засоби, знаряддя злочину і нафта вагою близько 10 тонн.

Як уточнили в міліції, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (Крадіжка, що завдала значної шкоди). Дане правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом