Міжнародна слідча комісія поки не може зробити які-небудь висновки про причини катастрофи малайзійського пасажирського літака «Боїнг-777» на сході України.

Про це заявив керівник комісії з розслідування інциденту нідерландський прокурор Фред Вестербеке.

«Того, що надано нам, у будь-якому разі недостатньо, щоб дійти якихось висновків», - сказав він. Тим не менш «ми не впевнені, що в нашому розпорядженні вже є всі дані, що стосуються катастрофи, додав Вестербеке.

Коментуючи інформацію ЗМІ про те, що Федеральна розвідслужба ФРН на основі супутникових знімків звинуватила ополченців в обстрілі лайнера, Вестербеке зазначив, що, «на жаль, ми не знаємо, про які конкретно знімки йде мова». «Проблема полягає в тому, що є дуже багато різних супутникових фотографій: деякі з них можна знайти в інтернеті», - пояснив прокурор, повідомляє «ТАСС» з посиланням на інтерв'ю Вестербеке виданню Spiegel online.

«Якщо подивитися газети, то все виглядає так, ніби абсолютно зрозуміло, що сталося з літаком і на кому лежить вина, - зазначив фахівець. - Однак якщо ми дійсно хочемо змусити когось відповідати перед судом, нам потрібні докази і щось більше, ніж запис телефонної розмови з інтернету або фотографії з місця аварії». «У цьому зв'язку ми розглядаємо не один, а декілька сценаріїв», - додав Вестербеке.

Як раніше повідомляв ForUm, малайзійський «Боїнг-777», що зазнав 17 липня аварії в небі над Донецькою областю, був технічно справний і розпався в повітрі в результаті попадання в нього великої кількості об'єктів ззовні, як йдеться в тексті попередньої доповіді Ради безпеки Нідерландів.

На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом