Державна прикордонна служба України починає підготовку до проведення кардинальних реформ у відомстві, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«Основна мета змін - привести структуру Державної прикордонної служби України у відповідність з реаліями сьогоднішнього дня, максимально позбавитися від корупційних проявів і очистити структуру від тих, хто не в змозі йти цим шляхом», - сказано в повідомленні.

На думку відомства, в основі діяльності реформованого відомства повинен стати військовослужбовець-прикордонник, його підготовка, всебічне забезпечення і соціальний захист. Крім того, громадяни при перетині державного кордону повинні відчувати себе захищеними і подорожувати з максимальним комфортом. Метою реформи буде також посилення протидії контрабанді та організованій злочинності на держкордоні.

«З метою реалізації задуманого в адміністрації Державної прикордонної служби України вже створена робоча група, яка пропрацює дорожню карту реалізації реформ. Анонсовані у відомстві зміни спрямовані на виконання в межах компетенції мирного плану Президента України і Стратегії реформ-2020», - зазначає прес-служба.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко призначив Віктора Назаренка на посаду голови Держприкордонслужби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом