Попередні висновки міжнародних спостерігачів за волевиявленням українців очікуються в понеділок. Про це, як повідомили Forum'у у департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, заявив заступник міністра - керівник апарату МЗС Андрій Олефіров на брифінгу в Кабміні.

Він нагадав, що всього ЦВК зареєструвала 2321 міжнародного спостерігача, з них 304 людини від 21 держави і 2017 - від 20 міжнародних організацій.

Найбільшу кількість спостерігачів зареєстровано від ОБСЄ (776 осіб), Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами ENEMO (242) і Світового конгресу українців (227). Найбільше спостерігачів від країн зареєстрували Польща (112 спостерігачів), Данія (24), Німеччина (21) та інші.

«Для створення сприятливих умов для роботи міжнародних спостерігачів Міністерство закордонних справ України запровадило безкоштовні візи для всіх іноземних спостерігачів, - повідомив Олефіров. - Крім того, відповідним урядовим дорученням було забезпечення проходження в пріоритетному порядку прикордонного та митного контролю іноземними спостерігачами».

За його словами, для підтримки постійного зв'язку за кожною комісією були закріплені українські дипломати, які перебувають на постійному зв'язку, в режимі онлайн, з тією або іншою місією.

«Попередні висновки міжнародні місії почнуть публікувати за результатами волевиявлення українців вже в понеділок», - розповів заступник міністра.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 26 жовтня, в Україні проходять позачергові парламентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36