Президент України Петро Порошенко створив таємну групу з контролю за діяльністю податкової та митниці. Про це заявив глава Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко сьогодні, 24 жовтня, на брифінгу.

«Президентом створена група високого рівня, керівник цієї групи не розголошується. Ніхто не знає, хто це насправді, але це дуже високий чиновник з Адміністрації Президента. Ця група щодня робить дві речі: перше - моніторинг надходжень до бюджету від кожної митниці, кожної фіскальної установи, друге - там, де відразу видно з моніторингу, що є контрабанда, або несплата податків, або інша корупційна діяльність, йдуть рішучі доручення Президента і кримінальні провадження або відсторонення від посад», - сказав Наливайченко, повідомляє «РБК-Україна».

Він зазначив, що заміна керівників, у тому числі й правоохоронних органів у регіонах, дуже часто є наслідком діяльності цієї секретної групи.

«У Президента є чітке бачення: правоохоронці будь-якого рангу повинні відійти від контрабанди, бути звільнені і притягнуті до відповідальності», - додав Наливайченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом