Член партії «Свобода» Юрій Левченко, який балотується у 223 окрузі, ймовірно, безпідставно привласнює собі статус єдиного кандидата від демократичних сил. Про це заявив координатор проекту «Варта правди» Сергій Бойко.

Він пояснив, що рішення політичних блоків приймаються за участю всіх їх суб'єктів. Блок Петра Порошенка (БПП), в складі якого об'єдналися «Солідарність» та УДАР, саме так вирішував питання, пов'язані з підтримкою того чи іншого кандидата в одномандатних округах. Згода двох партій прирівнювалася до спільного рішення, повідомляють «Версії».

Бойко уточнив: «Ми не знайшли в публічній площині згадок, що питання про підтримку Левченка у 223 окрузі взагалі виносилося на розгляд з'їзду БПП, не кажучи вже про прийняття рішення. Не було такої інформації з боку «Народного фронту». Делегати з'їздів трьох демократичних сил також не підтверджують затвердження Левченка єдиним кандидатом».

Вочевидь, політик є висуванцем тільки партії «Свобода», дійшли висновку експерти «Варти правди». Вони звернули увагу на публікації, що з'явилися, в яких Юрій Левченко називається єдиним кандидатом від демократичних сил. «Це голослівне твердження: ніде немає посилань на документи», - сказав Бойко. На думку експерта, в цьому випадку юридично необґрунтовані заяви схожі на «самозванство», яке може обернутися правовими проблемами для Левченка, і викликати питання у політичних партнерів до «Свободи».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64