Влада і правоохоронні органи зроблять усе можливе для гарантування безпеки виборців 26 жовтня на виборах до Верховної Ради, заявив Президент України Петро Порошенко, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Ми все зробимо для того, щоб захистити виборчі права громадян та забезпечити їх вільне волевиявлення», - заявив Порошенко.

Коментуючи питання безпеки на виборчих дільницях у зоні антитерористичної операції і поблизу неї, Петро Порошенко сказав: «Безпеку на виборчих дільницях повинні гарантувати не добровольчі батальйони, які мають інші функції, а зведені загони міліції. У прифронтовій зоні на підмогу їм будуть відправлені підрозділи Національної Гвардії та спецпідрозділи Збройних Сил України».

Порошенко зазначив, що таке посилення необхідне для запобігання диверсіям і провокаціям на виборчих дільницях, і повідомив, що вчора дав відповідне доручення керівникам силових структур, зокрема, Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом