Президент під час робочої поїздки в Одеську область заявив, що покладе край корупційним схемам і скоротить до двох тижнів строки митного оформлення товарів, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Президент зазначив, що вкрай незадоволений ситуацією з митним оформленням вантажів, станом справ з протидією контрабанді та корупції у правоохоронних органах. «Ніяк не задоволений ситуацією, яка склалася на півдні країни у боротьбі з контрабандою», - заявив Глава держави, зазначивши, що лише 20% вантажів розмитнюються в Одесі, а решта - в інших регіонах України, «там, де це простіше зробити».

Глава держави повідомив, що за його дорученням проведена перевірка торговельних точок на одному з найвідоміших ринків в Одесі. За словами Президента, жодна з 11 торговельних точок не пройшла перевірку митного оформлення вантажів та товарів, хоча асортимент товарів був широким.

Порошенко висловив переконання, що необхідно спростити процедуру митного оформлення вантажів, реєстрації товарів, запровадити електронну систему декларування й мінімізувати контакт працівників митних органів з тими, хто ввозить продукцію на територію України. «Оформлення товарів від проходження митного контролю до кінцевого споживача скоротимо до двох тижнів», - сказав Президент.

Він також зазначив, що, якщо для покращення ситуації необхідна законодавча ініціатива, він готовий сприяти й допомагати цьому.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент 23 жовтня підписав низку антикорупційних законів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33