Партія «Опозиційний блок» скликає форум захисту та відновлення України, сказано в заяві партії, повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку».

«Сьогодні влада намагається знайти вихід з того збройного конфлікту, який зародився за їх непрофесійного і недбалого управління країною. Вони намагаються створити видимість демократичності парламентських виборів, впроваджуючи при цьому своїх кандидатів під прикриттям приватних армій. Вони обіцяють зігріти взимку країну, зриваючи раунд за раундом газові переговори. Цими «досягненнями» влада показала своє небажання і невміння вести діалог. «Опозиційний блок» вважає, що сьогодні, як ніколи, країні потрібна активна дискусія представників усіх регіонів та всіх верств суспільства щодо майбутнього країни», - наголошується в заяві.

«Тому ми ініціюємо проведення в другій половині листопада Форуму захисту та відновлення України, на якому обговоримо ті питання, які найбільше хвилюють українських громадян, і у вирішенні яких нинішній Уряд показав свою повну неспроможність. По-перше, ми всі разом, всією країною повинні обговорити підготовку до зими. Перед морозом усі рівні. Дія, а точніше бездіяльність влади призвела до того, що холодні батареї будуть і в Ужгороді, і в Миколаєві, і в Харкові. Замерзлі теплотраси загрожують стати тотальною національною техногенною катастрофою.

Ми знаємо, з якими проблемами стикається сьогодні кожна українська сім'я. І ми зробимо все, щоб у кожній сім'ї було світло, тепло і добробут. Ми зобов'язані взяти ініціативу в свої руки і знизу, з рівня місцевих громад об'єднати зусилля і врятувати країну. Ми повинні захистити кожну квартиру, кожен будинок, кожен садок, школу і лікарню.

По-друге, нам потрібно наповнити слово децентралізація практичним змістом. Хто як не місцеві громади зацікавлені в тому, щоб отримати право розпоряджатися своїм бюджетом? Це вам на місцях видніше, куди спрямовувати ресурси, а не тим, хто сидить у кабінетах на Грушевського та Банковій. Ми переформатуємо відносини між центром і регіонами та відродимо країну. Ми переконані - кожна область повинна серйозно підготуватися до реформи самоврядування. Для кожної області повинна бути підготовлена окрема державна програма впровадження цієї реформи, з урахуванням специфіки і потреб кожного регіону, міста, села. Ми не маємо права допустити, щоб через формальний, бюрократичний підхід наші співвітчизники розчарувалися в реформі самоврядування, і були знову обмануті центральною владою. Кожна область повинна мати свою програму практичної реалізації реформи самоврядування», - заявляють у партії.

«Опозиційний блок» готовий взяти на себе обов'язки координатора та організатора майбутнього Форуму відновлення та єдності України.

«Діалог регіонів має розпочатися з місцевого самоврядування. Форум - це постійна робота, обмін досвідом, шлях до міжрегіонального співробітництва. Тільки так народиться національна єдність України! «Опозиційний блок» об'єднає країну шляхом діалогу, взаєморозуміння та взаємодопомоги. Ми хочемо провести продуктивний і відкритий загальнонаціональний діалог.

Ми закликаємо до участі в ньому іноземних інвесторів, які вірять у майбутнє нашої країни, і допоможуть відродити її промисловий потенціал. Ми очікуємо, що вітчизняні та іноземні роботодавці, місцеві громади допоможуть Україні пережити і майбутню зиму, і цей найбільш некомпетентний в історії країни Уряд.

Ми закликаємо всіх, кому небайдужа доля Батьківщини, приєднатися до нашої ініціативи і підтримати один одного. 26 жовтня всім нам доведеться зробити вирішальний вибір.

У нас є шанс вибрати мир у країні, сильну економіку, гідні зарплати, стабільне підвищення пенсій, захист кожного нужденного. Чи ж не скористатися шансом і залишити все так, як є - залишити країну в руках тих, хто вичавлює з неї останні соки.

Впевнені, українці оберуть тих, хто уже втілює реальний План відбудови Донбасу, хто підготував пакет соціальних законопроектів, хто єдиний в цій країні готовий взяти на себе відповідальність за захист кожної української родини.

Не витрачайте свій голос - не голосуйте за тих, хто не пройде у Верховну Раду. Ні комуністи, ні С. Тігіпко, які зраджували вас не раз, і сьогодні не будуть захищати ваші інтереси. Вони розміняють Ваш голос на свої політичні дивіденди. Тільки «Опозиційний блок» буде відстоювати Ваші права і зможе стати єдиною реальною силою в Раді», - сказано в заяві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37