Останні півроку влада відверто ігнорувала необхідність вирішення питання про відновлення постачань газу з Росії. Про це повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку».

«Вона поставила під загрозу опалювальний сезон та енергозабезпечення країни. Брехала всім, що Стокгольмський суд може замінити ефективні переговори і досягнення компромісу. Завдяки некомпетентності переговірників і уряду, Україна програла переговори, залишивши в силі угоду 2009 року. По суті, влада погодилася на умови, які Росія пропонувала ще півроку тому - до припинення поставок в Україну», - йдеться в заяві.

В «Опозиційному блоці» зазначили, що через брак газу уряд України обмежив його поставки на десятки найбільших промислових підприємств. В результаті були знижені обсяги виробництва або зовсім зупинені заводи, тисячі людей відправлені в неоплачувані безстрокові відпустки. «І після півроку уявної боротьби влада здала інтереси народу і погодилася на умови Російської Федерації та ЄС», - вважають в ОП.

«Найгірше, що уряд не знає, чим оплачувати газові рахунки. Вони сподіваються на кредити МВФ, які закриють пролом у бюджеті. А віддавати ці борги доведеться нинішнім і майбутнім поколінням громадян України. Тобто кредити МВФ транзитом через Україну будуть надходити на рахунки російського «Газпрому», - додали в партії.

На думку опозиціонерів, нові газові угоди уряду призведуть до підвищення і без того непомірних комунальних тарифів і зростання цін на продукти. «Замість того, щоб допомогти нужденним громадянам, проіндексувати зарплати і пенсії, відновлювати економіку, влада здає національні інтереси. Уряд ще раз довів, що розуміється на економіці не краще, ніж газонокосильники на їхніх державних дачах», - підсумували в ОП.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом