Головна військова прокуратура виявила нестачу декількох десятків мільйонів патронів до стрілецької зброї на загальну суму близько 16 млн гривень. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«З 2000 року по теперішній час у ДП «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» (Миколаївська обл.) без належного обліку, охорони і режиму зберігалося 50 мільйонів патронів калібру 7,62 мм, які призначалися для реалізації в одну з африканських країн, однак у зв'язку з накладенням ембарго на експорт не були реалізовані», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, в подальшому посадовими особами не були вжиті необхідні заходи з повернення держмайна власнику, всі обліково-звітні документи, які могли свідчити про належність боєприпасів до Міністерства оборони України, були знищені, а самі патрони зняті з обліку.

Таким чином, державі було завдано збитків на суму близько 16 млн грн.

Крім того, згідно з повідомленням, на відкритих майданчиках цього ж морського порту було виявлено ще понад 14 тисяч неврахованих ящиків патронів різного калібру, які надійшли з військових частин Міноборони в 1992 році. Вони не були реалізовані і за 22 роки зберігання в непристосованих умовах виявилися істотно пошкоджені.

За даним фактом військовою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України (Недбале ставлення до військової служби).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом