Військова прокуратура Центрального регіону розслідує факт вивезення шістьма військовими арсеналу зброї із зони проведення антитерористичної операції в Луганській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

«9 грудня 2014 року військовою прокуратурою Харківського гарнізону розпочато кримінальне провадження за фактом викрадення шістьма військовослужбовцями, в тому числі двома офіцерами, зброї, бойових припасів та іншого військового майна однієї з військових частин із зони проведення антитерористичної операції в Луганській області», - йдеться у повідомленні.

У затриманому транспортному засобі під час огляду місця події слідчим військової прокуратури було вилучено автомат АКС-74, гранати ВОГ-5 у кількості 8 шт., гранати РГД-5 в кількості 52 шт., гранати Ф-1 у кількості 16 шт., набої калібру 7.62 мм у кількості 2234 шт., набої калібру 5.45 мм у кількості 2265 шт. та сигнальні ракети в кількості 16 шт.

Того ж дня повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 410 КК України (викрадення, привласнення військовослужбовцем зброї, бойових припасів або інших бойових речовин), старшому офіцеру, майору, заступнику командира військового підрозділу, за наказом якого намагалися вивезти зазначений арсенал.

Нині проводяться допити свідків, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом