Для знищення економіки промислових регіонів влада цілеспрямовано перенаправляє за кордон гроші, які українські підприємства раніше платили вітчизняним постачальникам. Про це заявив один із лідерів «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул на зустрічі з металургами в Дніпропетровську, повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, за його словами, кокс, вапно та вогнетриви меткомбінати змушені тепер купувати за валюту в іноземних компаній.

«Аналогічна історія і з вугіллям, яке тепер завозять з Африки. «Опозиційний блок» у новій Верховній Раді скасує закони і постанови, які ухвалила ця влада, щоб знищити вітчизняну промисловість і позбавити робочих місць людей праці. Після виборів, якщо «Опозиційний блок» не почне реалізовувати пакет антикризових заходів, то влада обвалить національну валюту до 25 гривень за долар», - сказав Вілкул.

Він також зазначив, що цього року через непрофесійну політику цієї влади на меткомбінатах істотно скорочується виробництво. Причина - відсутність замовлень на сталь на інших заводах, які виробляють безшовні труби і залізничні колеса. На сьогодні повністю зупинені всі великі вагонобудівні заводи: «Азовмаш», Стахановський, Крюківський і Попасянский вагонобудівний.

Крім того, Вілкул підкреслив, що через організовану урядом торговельну війну з Митним союзом на 20% знизилося виробництво труб. Уряд також створив проблеми й із забезпеченням виробництва основними матеріалами. Зокрема, кокс, вапно та вогнетриви доводиться закуповувати за кордоном через те, що не відновлені підприємства на Донбасі.

«У нас є конкретна програма відновлення промисловості України. В «Опозиційному блоці» об'єдналися промисловці та виробничники, які знають, як піднімати підприємства з колін, як залучати інвестиції, налагоджувати складні промислові процеси. Ці вибори - вирішальні. Промисловим регіонам потрібні свої люди в парламенті, інакше людей праці нікому буде захистити», - підсумував Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом