Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини», повідомили Forum'у у прес-службі Глави держави.

«Із завтрашнього дня у нашої прокуратури, слідчих органів, судів нарешті з'явиться можливість на відкритому засіданні посадити на лаву підсудних і притягнути до відповідальності тих, хто грабував наш народ, зробити відповідні кроки стосовно їхнього майна, якщо воно набуте нечесним способом, щодо арешту їхніх рахунків. Щоб вони понесли відповідальність за події, спровоковані ними в Україні. Щоб вони у повній відповідності з Конституцією, міжнародним правом, отримали належне за ті злочини, які скоїли проти українського народу», - підкреслив Порошенко в Дніпропетровську 21 жовтня.

Він також нагадав, що виступав за якнайшвидше ухвалення цього закону. «У результаті він був ухвалений і підписаний сьогодні», - констатував Порошенко.

Закон «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини» забезпечує принцип невідворотності покарання у разі, коли підозрюваний або обвинувачений, перебуваючи за межами України, переховується від органів слідства та суду, ухиляючись від кримінальної відповідальності.

Закон також покликаний підвищити ефективність розслідування окремих злочинів проти основ національної безпеки, а також забезпечити конфіскацію майна за їх скоєння.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України 7 жовтня ухвалила зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146