У нинішній ситуації з обсягом державного боргу України більш позитивний ефект дасть реструктуризація зобов'язань, а не оголошення дефолту. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції висловив економічний експерт, проектний менеджер «Ліги фінансового розвитку» Андрій Блінов.

«Оголошення дефолту зараз мало що доброго принесе. Насправді, на мій погляд, дефолт у нинішній ситуації дасть не дуже багато. Реструктуризація - це більш сприятливий шлях вирішення проблеми зовнішнього боргу. Але ми повинні розуміти, що питання полягає в тому, що Україна не вийде з цієї «спіралі», пов'язаної із зовнішнім і внутрішнім боргами, доти, поки не збалансує державні фінанси. Дефіцит бюджету в широкому сенсі, а це здебільшого дефіцит НАК «Нафтогаз» і Пенсійного фонду, більше 10% ВВП - це макроекономічна катастрофа», - вважає Андрій Блінов.

«У нас «Нафтогаз» і Пенсійний фонд більш ніж на дві третини забезпечують загальний дефіцит державного бюджету і тягнуть економіку країни все вниз і вниз. В результаті, ми догралися до того, що у нас вже сукупний державний борг за підсумками 2014 року перевищуватиме 60% від ВВП», - додав експерт.
 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45