Єврокомісія обговорить можливості надання Європейським Союзом додаткової короткострокової фінансової допомоги Україні, заявив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер.

«Ми будемо це обговорювати», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи підтримає Єврокомісія виділення додатково запитаних українською стороною короткострокових кредитів в обсязі 2 млрд євро.

Раніше з ініціативою надати Україні фінансову допомогу для покриття боргу за газ перед Росією і забезпечення його постачань до країн Євросоюзу в осінньо-зимовий період виступила Польща.

Глава МЗС Чехії Лубомир Заоралек заявив напередодні, що «ЄС може розглянути питання про надання Україні додаткових коштів, які, зокрема, можуть бути використані для покриття заборгованості перед «Газпромом». «Проте будь-які гроші повинні бути надані Україні тільки під чіткі гарантії проведення реформ, боротьби з корупцією та виконання всіх інших умов ЄС. Ми повинні мати контроль над розподілом виділених коштів», - підкреслив Заоралек, повідомляє «ТАСС».

Як раніше повідомляв ForUm, глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що, оскільки в України недостатньо коштів, розв’язанню газової проблеми може допомогти Єврокомісія, надавши Україні ці кошти.

21 жовтня в Брюсселі проходить тристороння зустріч Україна - Росія - Євросоюз для врегулювання спірних газових питань між Києвом і Москвою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом