Президент України Петро Порошенко закликає Міжнародний валютний фонд розглянути збільшення фінансової допомоги для України. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив у ході телефонної розмови з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

«Співрозмовники обговорили економічну ситуацію в Україні, а також стан виконання сторонами зобов'язань у рамках програми МВФ Stand-By», - йдеться в повідомленні.

Лагард висловила підтримку Україні і позитивно оцінила формування парламентської коаліції та нового уряду. «Це сприятиме належному здійсненню реформ та стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні», - зазначила вона.

Порошенко запевнив Лагард в послідовності України у виконанні зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом. «Президент закликав МВФ розглянути збільшення фінансової допомоги для України. Співрозмовники узгодили подальший графік взаємодії на найближчий період», - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, місія МВФ повернеться до Києва в січні 2015 року.

МВФ вважає за необхідне виділити Україні впродовж кількох тижнів 15 млрд доларів як додаткову допомогу до заявлених раніше 17 мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом