Підприємства військової промисловості України можуть виробляти високоточну зброю, яка буде в 10-12 разів точнішою за зарубіжні аналоги. Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні, 20 жовтня, під час відвідування Навчального центру молодших спеціалістів Держприкордонслужби України в Черкасах.

«Україна купує за кордоном тепловізори - такі ж тепловізори може виробляти черкаський «Фотоприлад», - сказав Порошенко.

Крім того, за словами Президента, завод «Фотоприлад» може виробляти й інше військове спорядження і зброю для української армії. Це дозволить завантажити потужності черкаського заводу. Це підприємство включено до військового державного замовлення у 2015 році».

Також Порошенко зупинився на питанні забезпечення української армії військовим спорядженням та амуніцією.

«Пропонувалося купувати для української армії кожухи за 78 тис. грн. В такому кожусі я стояв на посту під час проходження строкової служби. Такі кожухи для сучасної української армії не потрібні. Також для сучасної армії не потрібні «буржуйки», оскільки існують прилади, які дають набагато більше тепла. Для української армії потрібні нові намети, потрібна інша білизна, ніж це було колись. В цілому потрібні багато інших речей, які до АТО не були потрібні», - зазначив Президент, повідомляє «УНІАН».

Президент повідомив, що він відвідав черкаський НВК «Фотоприлад» для того, щоб завантажити потужності заводу державними замовленнями, під які виділені кошти з держбюджету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом