У Києві проходить благодійна виставка-аукціон зі збору коштів для дітей-сиріт Донбасу.

Громадська організація «Миротворець» спільно з галереєю «Тадзіо» проводять тижневу виставку робіт відомих українських художників «Дітям Донбасу», яка завершиться аукціонним розпродажем з метою залучення коштів для будівництва дитячого будинку.

«Наша мета - збір коштів для будівництва дитячого будинку сімейного типу для дітей-сиріт із зони АТО», - розповіла кореспонденту ForUm'у керівник «Миротворця» і організатор виставки Ганна Голубчик.

«Свої роботи для участі у виставці надали 25 українських художників, різноговіку і жанрів», - зазначила ForUm'у куратор виставки, галерист Олена Ягодовська.

Також вона підкреслила, що картини, які не будуть продані на аукціоні, передадуть у власність дитячого будинку.

Крім того, за словами Голубчик, активісти збираються проводити благодійні заходи доти, доки необхідна сума для будівництва дитбудинку не буде зібрана.

«Ми ведемо збір коштів вже два місяці. У нас є кошти на початковий етап будівельних робіт, і їх уже розпочато. Також ведеться активна робота з Міністерством соціальної політики з передачі нам (для проживання в побудованому будинку - Ред.) дітей з Донецького регіону», - розповіла керівник громадської організації.

«Без даху над головою дітей нам не довірять. Будинок буде, і будуть діти. Проведемо цю акцію, і будемо продовжувати заходи щодо залучення коштів для завершення будівництва», - підсумувала вона.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127