Міжнародний Комітет Червоного Хреста відновлює оперативну діяльність на сході України. Про це повідомили в прес-службі представництва МКЧХ в Україні.

«В даний момент немає офісів у Луганській і Донецькій областях. Ми ведемо переговори з усіма сторонами і зможемо їх відкрити тільки тоді, коли будуть гарантії безпеки», - повідомили в представництві.

Також уточнили, що про відкриття офісу на захопленій бойовиками території не йдеться, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Начальник відділу зв'язків з громадськістю Міжнародного комітету Червоного Хреста в Москві Валерія Зотикова повідомила у свою чергу: «Ми працюємо на території, протягом тижня ми почали роботу, незважаючи на загибель колеги».

За її словами, Червоний Хрест планує відправити на схід України велику партію матеріалів для проведення ремонтних робіт.

«Ми підготували великий вантаж, це - пластикові плівки для того, щоб можна було ремонтувати будинки, закривати вікна. Вони розраховані на 14 тисяч житлових приміщень. Готуємося до того, щоб це туди доставити», - сказала Зотикова.

За її словами, МКЧХ вже доставив у Луганськ зварювальне обладнання. «Ми передали його представникам Луганська, воно вже використовується», - пояснила вона.

У свою чергу в представництві МКЧХ в Україні у п'ятницю підтверджують відновлення оперативної діяльності МКЧХ на сході країни.

«Наразі немає офісів у Луганській і Донецькій областях. Ми ведемо переговори з усіма сторонами і зможемо їх відкрити тільки тоді, коли будуть гарантії безпеки», - сказали в МКК.

У представництві уточнили, що про відкриття офісу на непідконтрольній владі території не йдеться.

Нагадаємо, раніше в МКЧХ повідомляли, що Міжнародний комітет Червоного Хреста не має наміру скорочувати присутність в Україні і готовий продовжити свою гуманітарну місію на сході країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56