Президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі на саміті АСЕМ в Мілані розійшлися в думці щодо першопричини українського конфлікту, повідомляє прес-служба Кремля.

«У ході тривалої й детальної бесіди Путін і Меркель провели досить докладну «звірку годинників» про хід реалізації мінських домовленостей. Акцентовано першочергове значення завершення процесу розведення протиборчих сторін на південному сході України», - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що, «як і раніше тривають серйозні розбіжності у поглядах на генезис внутрішньоукраїнського конфлікту, а також на першопричини того, що там відбувається в цей час».

Путін і Меркель «також торкнулися теми моніторингу режиму припинення вогню і в нюансах обговорили газове досьє».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко оптимістично налаштований щодо результатів переговорів у широкому форматі за участю президента РФ Володимира Путіна сьогодні, 17 жовтня, у Мілані.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір у ході запланованих з президентом РФ Володимиром Путіним на полях саміту Форуму «Азія - Європа» (АСЕМ) зустрічей вказати на недостатнє виконання умов мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом