«Опозиційний блок» заявляє свій рішучий протест у зв'язку з діями представників Дніпропетровської обласної державної адміністрації, повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку».

На початку жовтня кандидат у народні депутати України на окрузі №50, Герой України Леонід Байсаров був викликаний до заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Геннадія Корбана. Під час зустрічі йому в ультимативній формі було запропоновано зняти свою кандидатуру на користь іншого кандидата, Євгена Геллера, котрий балотується в тому ж окрузі. Після тривалої розмови, в ході якої на Л. Байсарова чинився моральний тиск, кандидат відмовився від зняття кандидатури. Наступного дня його громадська приймальня зазнала нападу невідомих осіб. 16 жовтня була здійснена спроба заблокувати роботу шахтоуправління «Покровське» з метою продовження тиску на Л. Байсарова. Посилення тиску з боку дніпропетровської влади, яка вважає, що має право диктувати умови кандидатам у народні депутати, пов'язане з оприлюдненням соціологічних даних, згідно з якими Леонід Байсаров на майбутніх виборах може отримати близько 23% голосів виборців, у той час як його конкурент Євген Геллер - близько 0,2% голосів. Однак для тих, хто затіяв пресинг кандидата, волевиявлення громадян і реальний вплив в окрузі є порожнім звуком.

Звертаємося до Президента України та до правоохоронних органів з вимогою навести лад і покарати чиновників, які дозволяють собі систематично порушувати Конституцію, законодавство України та основні права громадян. Ми звертаємо увагу міжнародних спостерігачів і світової громадськості на факт кричущого беззаконня, який не має нічого спільного з принципами демократії та свободи вибору. Вважаємо, що подібні випадки повністю дискредитують Україну й нинішню владу в очах світової спільноти, ведуть до поглиблення правового хаосу і беззаконня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом