Вимоги військових Національної Гвардії про демобілізацію законні. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

«Вимоги, заявлені мирно, абсолютно законні. Це реалізація ст. 39 Конституції України і в цьому немає нічого протизаконного», - сказав Захаров.

«Що стосується вимог військових про демобілізацію, вони виправдані. Адже мова йшла всього лише про демобілізацію. Вони повинні піти в дембель, їх треба замінити іншими військовими. Це цілком законно, адже у нас немає військового стану, у нас АТО. Якщо потрібно підсилювати склад Гвардії, то це потрібно робити не за рахунок тих, хто вже відслужив своє. До їхніх вимог можна по-різному ставитися, але самі вимоги цілком обґрунтовані. І військові мали право про них заявити», - вважає він.

Як раніше повідомляв ForUm, 13 жовтня близько 300 військовослужбовців Національної гвардії України самовільно залишили місце розташування своєї військової частини 3030 і вирушили до будівлі Адміністрації Президента з вимогою про демобілізацію.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56