Розв’язання української кризи є можливим тільки через прямі переговори сторін, що конфліктують. Про це в ході зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, відповідаючи на запитання про полегшення санкцій, про виведення військ та озброєнь, передачу під контроль кордону, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

«Ми з Керрі не представляємо сторони, що воюють. Як я уже сказав, вирішення української кризи є можливим тільки через прямі переговори і досягнення домовленостей між сторонами, які конфліктують. Мінський процес рівно це і передбачає. 5 та 19 вересня у Мінську досягнуті домовленості між представниками київської влади та ополчення, які передбачають всі необхідні кроки для врегулювання кризи, починаючи з припинення вогню і до давно обіцяного, але ніяк не розпочатого політичного діалогу», - сказав Лавров.

Він також зазначив, що позиція РФ щодо України - домагатися виконання Мінських домовленостей.

«Завдання держсекретаря США Керрі та всіх інших наших друзів і колег із зарубіжних країн не намагатися вигадувати щось нове, а домагатися від тих, на кого вони мають вплив, повного і чесного виконання наявних домовленостей. У цьому полягає наша позиція, і Дж. Керрі вважає її виправданою. Він повністю підтримав Мінські домовленості і висловився за їх сумлінне виконання усіма учасниками», - додав Лавров.

Як повідомляв ForUm, 19 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи погодили 9 пунктів перемир'я на Донбасі, серед яких припинення застосування зброї, зупинка підрозділів і військових формувань сторін на лінії зіткнення. Крім того, протягом доби з моменту прийняття цього меморандуму має бути здійснено відведення засобів ураження калібром понад 100 міліметрів від лінії зіткнення на відстань не менше 15 кілометрів з кожного боку, зокрема з населених пунктів, що дозволяє створити зону припинення застосування зброї шириною не менше 30 кілометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48