Кількість силовиків, що постраждали внаслідок зіткнень під Верховною Радою, зросла до 17 людей, двоє з силовиків перебувають у важкому стані. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«Наслідки сьогоднішніх провокацій під ВР: 17 правоохоронців поранені, двоє важких. Затримано 37 осіб, які брали участь у правопорушеннях», - написав він.

«Серед затриманих - працівник міліції, який був у балаклаві серед нападників. У нього вилучено рогатку та гайки, якими стріляли у вікна ВР і працівників МВС, журналістів, пересічних громадян», - додав Шкіряк, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, за словами ще одного радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, внаслідок зіткнень з прихильниками УПА (Українська повстанська армія) постраждало 15 силовиків. За словами Геращенка, затримано 50 учасників мітингу. За інформацією МВС, опублікованою на сайті, кількість затриманих порушників становить 36 осіб. Зазначимо, що в ході мітингу учасники протестної акції застосовували проти правоохоронців шумові гранати, петарди, кийки. Крім цього, прихильники УПА розбили два вікна на третьому поверсі Ради. Передбачається, що мітингувальники використовували пневматичну зброю (шрапнель), а також рогатки з металевими болтами, якими й розбили вікна.

Зазначимо також, що зіткнення почалися після того, як Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект про визнання воїнів ОУН і УПА стороною, що воювала у Другій світовій війні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40