Співробітниками Державної прикордонної служби України виявлено кілька каналів нелегальної міграції на основних напрямках західних і східних ділянок кордону. Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

Так, прикордонникам вдалося виявити правопорушників, які безпосередньо займалися переправленням осіб до країн Євросоюзу.

«Вчора (13 жовтня - Ред.) ввечері прикордонники відділу «Рава-Руська» Львівського загону виявили на околиці населеного пункту Річки трьох громадян Лівану. Чоловіки прямували в бік кордону легковим автомобілем, однак разом з водієм були затримані групою реагування. З'ясовуються деталі та особи, причетні до даного правопорушення», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, як зазначили в прес-службі, у понеділок, 13 жовтня, прикордонники відділу «Красноїльськ» Чернівецького загону в 100 метрах від держкордону затримали двох чоловіків, які назвалися громадянами Сирії.

«Документів «мандрівники» не мали. Зараз встановлюються їх особи, і яким чином вони дісталися до кордону в обхід пунктів пропуску», - розповіли в Держприкордонслужбі.

Водночас ще двох громадян Сирії прикордонники відділу «Ужгород» Чопського загону затримали в декількох сотнях метрів від кордону зі Словаччиною напередодні вихідних.

Так, всього з початку року співробітники прикордонного відомства затримали 1909 незаконних мігрантів. З них 636 осіб - за порушення державного кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом