Внаслідок зіткнень із прихильниками УПА (Українська повстанська армія) біля будівлі Верховної Ради постраждало 15 міліціонерів, 21 порушника порядку затримали. Про це написав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Сутички біля Верховної Ради щойно закінчилися. Міліція застосувала силу в межах, передбачених законом. Від незаконних дій провокаторів постраждало 15 співробітників міліції», - написав Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, станом на 14:20 затримали 21 правопорушника. При цьому станом на 14:40 затримано 50 мітингувальників. «Доповнення - вже затримано 50 учасників провокації біля Верховної Ради. Затримання тривають», - написав він.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради на площі Конституції агресивно налаштовані молоді люди, які є прихильниками УПА, влаштували бійку зі співробітниками міліції через те, що Верховна Рада відмовилася включати до порядку денного законопроект №2111-а «Про визнання Організації українських націоналістів та Української повстанської армії стороною, що воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом