Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв'язку з мітингом солдатів-строковиків Національної гвардії України, що проходив напередодні біля будівлі Адміністрації Президента , заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

«Військова прокуратура зареєструвала кримінальне провадження та працює з метою встановлення тих людей, які організували так званий мітинг», - повідомив генпрокурор України в кулуарах Верховної Ради 14 жовтня.

Відповідаючи на питання, яке покарання можуть отримати учасники та організатори акції солдатів-строковиків, Ярема сказав: «Це може бути і дисциплінарне покарання, а якщо ця особа організувала з метою дискредитації української влади, українського війська, то, я думаю, може настати і кримінальна відповідальність», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, 13 жовтня близько 300 військовослужбовців Національної гвардії України самовільно залишили місцерозташування своєї військової частини 3030 і вирушили до будівлі Адміністрації Президента з вимогою про демобілізацію.

Глава Національної гвардії України Степан Полторак закликав учасників акції протесту солдатів-строковиків розійтися, і пообіцяв їм виплатити зарплату до 15 жовтня.

При цьому, за словами заступника голови Адміністрації Президента Геннадія Зубка, питання демобілізації солдатів-строковиків буде обговорюватися Президентом України Петром Порошенком після його повернення з Мілана і переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним наступного тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244