Біля будівлі Центральної виборчої комісії триває мітинг громадських організацій з вимогою очистити список кандидатів на позачергові вибори до Верховної Ради України.

Як передає кореспондент Forum'у, перед ЦВК на площі Лесі Українки зібралося близько 350 протестувальників.

За словами однієї з активісток, вони «не хочуть, щоб деякі кандидати знову були в Раді, тому виходять на акцію протесту».

Разом із тим, як зазначає кореспондент, активісти роздають перехожим листівки зі списком з 15 осіб, яких вони «намагаються не пустити в нове скликання парламенту».

Також протестувальники тримають у руках плакати з гаслами «Вимагаємо люстрації в ЦВК», «Люстрацію всім одіозним кандидатам у ВР», «Наші діти хочуть жити в демократичній країні». Крім цього, активісти розмістили на паркані перед Центрвиборчкомом банер з написом «Час єднатись з бандитами».

Варто також зазначити, що обстановка спокійна, ворота перед будівлею ЦВК зачинені і охороняються співробітниками правоохоронних органів.

Нагадаємо, активісти Євромайдану обіцяють до парламентських виборів оприлюднити матеріали, знайдені в Межигір’ї, а поки почали безстрокову акцію протесту біля Центрвиборчкому України з вимогою люструвати списки кандидатів у народні депутати.

Зокрема, «17 телеканал» повідомив, що в соціальних мережах з'явилася сторінка так званих «бійців Нарнії», які обіцяють розголосити архіви матеріалів, знайдених у резиденції Віктора Януковача - в Межигір'ї.

Журналісти стверджують, що «оцінюючи те, що бійці «Нарнії» вже виклали у соцмережі, можна зробити висновок: з резиденції Януковича вони забрали документи, зняті з серверів спецслужб... У списку компромат як на «помаранчеву еліту, так і на «біло-блакитну».

Крім того, «бійці Нарнії» проводять акції протесту під ЦВК, з вимогою «люструвати всіх, хто рветься в парламент, а мав би тікати разом з Януковичем».

«Ми стоїмо, щоб ЦВК прибрала зі своїх списків усіх кандидатів, які були зі старою владою. Шуфричі, Ківалови, Журавські - це тільки за списком «регіонів». А таких людей вистачає і в БЮТ і в «Свободі», і у «Фронті», і в Блоці Петра Порошенка», - пояснив журналістам представник організації «Нарнії» Олег Челомбітько.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144