На площі Конституції активісти, які зібралися з вимогою ухвалення законопроекту про визначення Організації Українських Націоналістів та Української Повстанської Армії стороною, що воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України, закидають будівлю парламенту петардами та шумовими гранатами.

Як передає кореспондент Forum'у, петарди летять у силовиків, які вишикувалися двома кордонами по два ряди.

Мітингувальники розташувалися вздовж усієї площі. В руках вони тримають прапори партії «Свобода», а також націоналістичні чорно-червоні прапори.

Наразі мітингувальників близько 500 осіб.

 

Близько 12:40 між прихильниками УПА та силовиками сталася бійка.

Зазначимо, що мітингувальники, які прийшли до стін парламенту з вимогою ухвалити законопроект 2111-а «Про визнання Організації українських націоналістів та Української повстанської армії стороною, що воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України», тримали в руках палиці, якими почали бити міліціонерів, що забезпечують правопорядок біля будівлі парламенту.

Станом на 12:48 прихильники УПА продовжують підривати петарди і кидати димові шашки.

Крім цього, мітингувальники розбили вікно на третьому поверсі кулуарів Верховної Ради.

Імовірно вони стріляють з рогаток «гайками». Це припущення ґрунтується на тому, що в проміжку між склопакетом залишилися металеві предмети.

Станом на 12:50 прихильники УПА розбили ще одне вікно на третьому поверсі кулуарів Ради. У момент, коли вікно тріснуло, біля нього були журналісти, які знімали акцію протесту. Ніхто з представників ЗМІ в результаті не постраждав.

Мітингувальники під Радою почали потроху розходитися з площі Конституції.

Станом на 13:30 мітингувальників біля будівлі парламенту поменшало, проте відстежити, куди саме вони попрямували, не є можливим, оскільки журналістів у кулуарах парламенту не допускають до розбитих вікон.

Вікна закриті шторами, біля кожного вікна стоїть охоронець.

На цей момент обстановка на площі відносно спокійна, вибухів не чути.

Правоохоронці продовжують нести службу під будівлею парламенту, силовики у три шеренги вишикувалися уздовж площі.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада 14 жовтня відмовилася вносити до порядку денного законопроект про визнання воїнів УПА стороною, що воювала у Другій світовій війні.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252