Команда прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка змушує ув'язнених голосувати за себе на майбутніх виборах у ВР.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук написав політв'язень режиму Януковича, а нині депутат Київради від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук, повідомляє УНН.

«За останні два дні отримав три тривожних дзвінки з місць позбавлення волі. Дзвонили ув'язнені з Одеського, Запорізького і Київського управлінь з відбування покарань. Ув'язнені в один голос скаржаться, що адміністрація установ, де вони відбувають покарання, змушує їх 26 жовтня голосувати за чинного прем'єра і його команду «Народний фронт». У разі відмови ув'язненим загрожують затримкою посилок від рідних та іншими проблемами», - написав Мосійчук.

Він нагадав, що місця позбавлення волі підпорядковуються міністерству юстиції, а міністр юстиції Павло Петренко є кандидатом у народні депутати України за списками політичної партії «Народний фронт».

«Маємо факт політичної корупції! У зв'язку з цим звертаюся до Президента України Петра Порошенка з вимогою зупинити використання адміністративного ресурсу в місцях позбавлення волі на користь однієї з політичних партій. В іншому випадку можуть виникнути некеровані тюремні бунти, чого допускати не можна за будь-яких обставин, адже це призведе до дестабілізації ситуації в країні», - сказав він.

Мосійчук зазначив, що для нього, як для політв'язня режиму Януковича, «дотримання прав ув'язнених та засуджених у сучасній оновленій Україні є принциповим».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом