9 жовтня 2014 року в Києві відбувся круглий стіл «Захист прав і свобод громадян та забезпечення конституційності в Україні, їх реальний стан та перспективи в контексті формування нового вищого законодавчого органу країни», організований Громадським рухом «Український вибір».

В роботі заходу взяли участь представники різних громадських організацій України, правознавці, журналісти. Учасники обговорили внутрішньодержавну та міжнародну діяльність України, дотримання конституційності та захисту прав і свобод українських громадян.

Координатор роботи з громадськими об'єднаннями Руху «Український вибір» Валерій Блідар у своєму виступі дав коротку оцінку політичному та економічному стану в Україні. Він зазначив, що сьогодні в країні склалася ситуація, коли правоохоронні органи діють під ідеологічним контролем майдану. «У нас йде масований наступ не тільки на економічні, політичні, цивільні, але й на соціальні права за всіма напрямами», - заявив Блідар.

Заступник голови Громадського руху «Український вибір» Василь Німченко зазначив: «На сьогодні Конституція України потребує захисту, тому що її окремі норми набули діагнозу «мертвонароджених» - вони не діють. У нас диктатура правового нігілізму і насильства, тому ігноруються і Конституція, і законодавчі норми, що регулюють суспільні відносини». На думку Німченка, люди повинні об'єднатися, і тільки таким чином голос Українського народу буде почутий.

Лідія Поречкіна, керівник ВГО «Всеукраїнське об'єднання лідерів територіальних громад», у свою чергу зазначила, що конституційні права і свободи українців сьогодні абсолютно не дотримуються. Більше того, Конституція України стала надбанням політиків, які розглядають й ухвалюють ті зміни в Основний закон, які вигідні виключно їм. «Єдиним джерелом влади в Україні є народ. Право змінювати Конституцію належить виключно народові України. Народ, Конституція і референдум абсолютно нероздільні», - заявила Поречкіна, підтримавши ініціативу «Українського вибору».

Керівник програми «Боротьба з корупцією» Громадського руху «Український вибір» Ігор Кириченко зазначив, що нещодавно ухвалені Верховною Радою антикорупційні закони не принесуть бажаного результату, бо в них не закладено дієвий механізм контролю громадськості за діяльністю корупціонерів. На думку Ігоря Кириченка, необхідно створити Комісію доброчесності, в яку мають увійти представники громадськості.

Керівник Всеукраїнського громадсько-політичного об'єднання «Український форум» Георгій Крючков у своєму виступі зазначив, що головною проблемою нинішньої української влади є беззаконня і свавілля. «Суть проблеми полягає в тому, яка влада і як вона ставиться до народу. Сьогодні прийшли до влади люди, які висловлюють інтереси найбільш корупційних кіл монополістичного капіталу, орієнтованого на Захід», - сказав Крючков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74