Представники «Конгресу українських націоналістів» пікетують будинок Центральної виборчої комісії на знак протесту проти відмови у реєстрації більшості кандидатів у народні депутати від їхньої політичної сили.

Про це в коментарі Forum'у розповів представник організації, 34-й сотник Майдану Ігор Рудник.

Він заявив, що подібні акції протесту проводяться вже близько тижня і наростають за своєю чисельністю.

За його словами, сьогодні до стін ЦВК прийшли також представники від партій «Чесне слово», «Народний рух України», «Просвіта», «Союз офіцерів», а також громадська організація «Нарнія».

Ініціатором цього мітингу виступив «КУН», «тому що з партією цинічно розправилися».

«24 вересня ми здали документи. Навіть якщо в наших документах були якісь технічні помилки, ми мали право їх виправити у триденний термін. Однак, уже 25 вересня в ході засідання ЦВК, було ухвалено рішення - 97 осіб із 101, що входять до списку, просто викинули, у тому числі першу тридцятку. Викидають і залишають тільки чотирьох осіб», - поділився Рудник.

Він додав, що є підозри про цілеспрямованість таких дій. «Щоб ми не змогли набрати навіть п'яти осіб. Вони побачили нашу програму і те, що ми не самі йшли, побачили, що на майбутніх виборах немає правого політичного крила, тобто «Руху», «Християнско-демократичної партії», «УРП» - цих старих партій, які першими починали розвивати українську державність, проголосивши гасло «Слава Україні!».

За його словами, зараз у передвиборний процес вступають «всі ці олігархи, які награбували грошей, поназивалися якимись своїми брендами і створили іменні політичні сили».

«Якимись «фронтами» поназивалися.... Просто перетасували карти. Знову намагаються, не змінивши нічого після Майдану, цинічно розправитися з політичною силою, створивши об'єднання правих сил. Вони побачили у нас конкурентів і просто вимітають нас мітлою з виборчого процесу», - обурився Рудник.

У мажоритарних округах також були проблеми, але кандидатам у нардепи вдалося відстояти себе. Сьогодні о 16.00 їхня справа розглядається у ВАСУ. У зв'язку з чим вони вирушили до його стін.

«Ми ж подали в суд позов про незаконні дії ЦВК, опротестувавши її рішення. Першого разу нам відмовили, знайшовши якусь технічну причину в позові. Ми виграли апеляційний суд, і вони відправили справу на повторний розгляд. Згодом судді знову в найкоротші терміни знайшли інші причини для відмови. Ми подали апеляційну скаргу в Апеляційний суд України і зараз чекаємо рішення щодо неї», - резюмував представник «КУН».

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві активісти, які вимагають від Центральної виборчої комісії провести люстрацію серед кандидатів у народні депутати, планують встановити біля входу в будівлю ЦВК наметове містечко.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344