Інвестору потрібні не домовленості, а економічні передумови. Таку думку Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков, коментуючи зустріч керівників України з інвесторами.

«Можуть бути будь-які вмовляння, але поки в країні відбувається те, що має місце бути на південному сході України, інвестори не підуть. Те, що керівництво країни їх вмовляло - це добре, але інвестори - прагматичні люди», - заявив він.

Плотніков підкреслив також, що «поки в країні досить жорстко розгортається економічна криза, поки деградує гривня як національна грошова одиниця, навряд чи якісь вмовляння подіють на інвесторів».

«Потрібні об'єктивні економічні показники, розуміння, що, принаймні, зупинилася криза, що вона не розгортається. Тоді інвестори самі підуть, без умовлянь», - зазначив він.

Нагадаємо, 2 жовтня 2014 року пройшла зустріч Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з представниками компаній, що входять у «Європейську бізнес асоціацію» і Американську торговельну палату. Її лейтмотивом стала необхідність інвестування в українську економіку.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19