Прихід до влади опозиційних до режиму Януковича політиків і підписання Угоди про асоціацію з ЄС не поліпшили добробут українців. Після підписання Угоди влада не виконала жодну з даних на Майдані обіцянок, вважає лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Майдан 2014 року був протестом проти корупції, беззаконня, безчинств і свавілля влади. Корумпований диктаторський режим Януковича був повалений, до влади прийшли опозиційні політики - так звані лідери Майдану. Вони отримали всю повноту влади, розподіливши за партійно-квотним принципом всі посади в державі, підписали Угоду про асоціацію з Євросоюзом, обіцяючи, що це вирішить всі проблеми і Україна заживе краще, багатше, демократичніше, позбудеться корупції, політично мотивованого правосуддя і узурпації влади чиновниками, а потім відклали вступ Угоди в дію, розуміючи, що євроінтеграційні реформи ведуть до закриття підприємств, зростання безробіття і цін, краху як окремих галузей, так і економіки в цілому», - написав Медведчук у своїй статті, опублікованій «Комсомольською правдою в Україні».

Лідер «Українського вибору» нагадав, що з дня підписання Угоди вже пройшло більше півроку, але жодну з обіцянок влади так і не виконано: не прийнятий закон про всеукраїнський та місцевий референдуми за народною ініціативою, немає ефективного антикорупційного закону і, що куди страшніше, немає політичної волі для боротьби з корупцією. Не розроблено змін до Конституції України щодо децентралізації влади та розширення прав регіонів.

На думку Медведчука, наївна віра українського народу в те, що одним розчерком пера можна викорінити всі недоліки системи державного управління, зробила громадян заручниками недалекоглядної політики Києва.

«Корупція, беззаконня, безкарність, безчинства і свавілля чиновників - все це має місце і за нової влади. Ми знову стаємо свідками скандальних призначень на високі посади і не менш скандальних звільнень, корупційних угод, схем і резонансних викриттів. Влада, як і раніше, стоїть на сторожі своїх особистих інтересів та інтересів олігархів, а не пересічних громадян», - підкреслив Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33