У четвер, 9 жовтня, в ході зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з комісаром Європейського Союзу з питань торгівлі Карелом Де Гухтом сторони вкотре підтвердили позицію, що внесення змін до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на вимогу третьої сторони є неприйнятним, повідомили Forum'у в прес-службі МЗС.

«Відбувся обмін думками щодо подальших кроків сторін на виконання домовленостей, досягнутих у ході тристоронньої міністерської зустрічі Україна-ЄС-РФ щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка відбулася 12 вересня», - також сказано в повідомленні.

Клімкін наголосив, що українська сторона готова продовжувати конструктивний тристоронній діалог з метою пошуку шляхів зняття занепокоєння російської сторони.

«Павло Клімкін висловив переконання, що торговельні положення затвердженого урядом плану імплементації Угоди про асоціацію будуть реалізовані в умовах, що відповідають принципам її тимчасового застосування», - підкреслюють у зовнішньополітичному відомстві.

Також було обговорено стан підготовки законодавчої пропозиції ЄС про продовження до кінця 2015 дії режиму автономних торговельних преференцій на товари українського походження і кроки, спрямовані на додаткову підтримку з боку ЄС українського експортного потенціалу.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

29 вересня Європейський Союз прийняв рішення про відтермінування тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24