Міжнародний комітет Червоного Хреста не має наміру скорочувати присутність в Україні і готовий продовжити свою гуманітарну місію на сході країни. Про це вчора у Києві під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним повідомив керівник управління оперативної діяльності для Європи та Центральної Азії МКЧХ Лоран Корба, повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

Клімкін наголосив на важливості подальшої діяльності Міжнародного комітету в Україні, зокрема щодо забезпечення гуманітарної допомоги на сході країни, і висловив переконання, що плановане розширення присутності Моніторингової місії ОБСЄ в Україні сприятиме підвищенню рівня безпеки діяльності представників Червоного Хреста.

Крім цього, глава МЗС висловив глибокий жаль і співчуття у зв'язку з трагічною загибеллю представника МКЧХ, громадянина Швейцарії. Він запевнив, що Україна зробить усе можливе для встановлення обставин трагічного інциденту та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) призупинив у суботу, 4 жовтня, на кілька днів операційну діяльність по всій Україні у зв'язку із загибеллю свого співробітника в Донецьку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом