Президент України Петро Порошенко звернувся до представників ОБСЄ з проханням невідкладно активізувати зусилля спеціальної моніторингової місії, закликавши збільшити кількість спостерігачів до 1500 осіб.

Про це йшлося в ході зустрічі Глави держави з представниками країн-членів ОБСЄ, на якій обговорювалася необхідність встановлення дієвого контролю за українсько-російським кордоном.

«За нашими підрахунками, тільки така кількість інспекторів ОБСЄ за наявності як мінімум 29 безпілотників здатна забезпечити об'єктивний контроль захопленої території», - зазначив Президент.

Порошенко наголосив на необхідності невідкладної імплементації Мінських домовленостей, акцентувавши увагу представників ОБСЄ на важливості забезпечення контролю українсько-російського кордону за участю інспекторів ОБСЄ з відповідною відеофіксацією, як необхідної передумови для подальшого втілення мирного плану.

«Тільки такий контроль сприятиме подальшій деескалації ситуації на сході України», - сказав Президент.

«Нам потрібно діяти рішуче і мати чітку дорожню карту щодо імплементації Мінських домовленостей. Якщо ми не будемо йти в форматі Мінську - ми можемо мати дестабілізацію не тільки в Україні і Європі, але й на глобальному рівні», - підкреслив Президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом