Якби не закупівля польських бронежилетів, втрат серед українських військовослужбовців було б на 50-70% більше. Про це, як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, заявив заступник глави МВС України Сергій Чеботар.

Він зазначив, що якість іноземних бронежилетів підтвердили самі бійці, які вийшли з оточення під Іловайськом.

«Правоохоронці зі складу спецбатальйону «Миротворець», які були на 100% екіпіровані польським захисним спорядженням, зазначили: якби не ці бронежилети, втрат було б на 50-70% більше», - розповів Чеботар.

Заступник глави МВС наголосив, що польським захисним спорядженням забезпечуються бійці тих підрозділів, які перебувають безпосередньо у «гарячих» точках.

Чеботар повідомив, що нещодавно була придбана ще тисяча одиниць цього захисного спорядження.

Він нагадав, що в липні правоохоронці провели випробування придбаних зарубіжних бронежилетів. Вони мають п'ятий клас захисту і гарантують захист від влучання кулі зі снайперської гвинтівки з відстані 10 метрів. У той же час вітчизняні бронежилети мають лише четвертий клас захисту, а їхня якість не відповідає вимогам, які пред'являє МВС.

«Сьогодні українські фірми працюють над тим, щоб створити подібний бронежилет, але, на превеликий жаль, вони його поки не створили», - зазначив Чеботар.

За його словами, вітчизняними бронежилетами забезпечують тих, хто не бере участі в бойових діях: водіїв, бійців, які охороняють блокпости збоку від зони АТО, і т.д.

Нагадаємо, уряд України виділив на проведення антитерористичної операції 9,1 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51